Nieuwe opleidingen voor verzekeraars

0

Het Verbond van Verzekeraars en NIBE-SVV hebben een raamovereenkomst ondertekend. Hierin spreken zij af gezamenlijk opleidingsprogramma’s te gaan ontwikkelen voor medewerkers binnen de verzekeringsbranche, die aansluiten op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de branche.

Met deze stap formaliseren het Verbond en NIBE-SVV hun samenwerking op het gebied van opleidingsprogramma’s voor verzekeraars. Daarin vormen de technologische trends en ontwikkelingen een belangrijke leidraad.

Next Academy

Een eerste opleidingsprogramma dat uit de overeenkomst voortvloeit, is het Next Insurance Professional programma. Vanaf september wordt deze leergang aangeboden in de Next Academy van het opleidingsinstituut. De leergang bestaat uit vier modules en gaat in op de steeds sneller veranderende wereld. De deelnemers leren met innovatieve concepten een toekomstgerichte bijdrage aan hun organisatie te leveren.

De deelnemer bestudeert de opkomende technologische mogelijkheden en anticipeert op toekomstige vooruitgang. “U verplaatst zich in de klant en vraagt zich af waar zij nu echt op zitten te wachten. Big-data-analyses kunnen u helpen te voorspellen in welke richting de marktsegmenten zich bewegen. Deze vorm van analyses maken is echter nog vrij nieuw en er kleven voor- en nadelen aan. In deze leergang leert u daarom waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van big data. Ten slotte wordt er ingegaan op de ethische kwesties”, schrijft de opleider bij een toelichting op de leergang.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.