Nieuwe mobiele elektronicapolis NN

0

Ruim de helft (54%) van de Nederlanders denkt voor 500 tot 3.000 euro aan mobiele elektronica apparaten in huis te hebben, terwijl deze in werkelijkheid veel meer waard zijn. Vijf op de tien respondenten neemt hun draagbare apparaten mee naar buiten, vaak onverzekerd.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Nationale-Nederlanden liet uitvoeren door Kantar, ter gelegenheid van de introductie een nieuwe mobiele elektronicaverzekering. Deze verzekert alle mobiele apparaten in het gezin tot 7.500 euro binnen én buiten wereldwijd. De nieuwe verzekering geldt voor zowel diefstal als andere van buiten komende incidenten. De mobiele elektronicaverzekering kan in combinatie met een inboedelverzekering worden afgesloten en kost (bij 0 euro eigen risico) 17,00 euro per maand.

Van de 544 respondenten denkt één derde (34%) dat deze mobiele elektronica wél verzekerd zijn, maar weet dit niet zeker. 18% weet wel zeker dat ze niet verzekerd zijn voor schade of diefstal van mobiele elektronica en nog eens 21% denkt niet verzekerd te zijn.

Een huis vol electronica

Mobiele elektronica zoals smartphones, tablets, laptops, smartwatches en headsets komen in elk Nederlands huishouden voor. Van elk type mobiele apparaat heeft een gemiddeld huishouden één tot twee stuks in huis. Van smartphones zelfs 2,5. In totaal gaat het gemiddeld om 11,7 draagbare apparaten per Nederlands huishouden. Gezinnen met meerdere kinderen hebben de meeste draagbare apparaten in huis: gemiddeld 15,2. Vier daarvan zijn smartphones en meer dan 2,5 zijn koptelefoons. Ook heeft deze groep relatief veel laptops in huis, gemiddeld meer dan 2,5.

Buitenshuis gebruik

Vijf op de tien respondenten neemt hun draagbare apparaten mee naar buiten. Op een gewone werk- of schooldag gaat de telefoon vrijwel altijd mee. Laptops en tablets laten we doorgaans wél thuis. Op vakantie gaat de tablet vaker mee, zeker bij gezinnen met meerdere kinderen. 63% van deze groep neemt deze mee op reis. Tijdens een dagje uit neemt 99% van de Nederlanders zijn telefoon mee. Een kwart van de stellen dat met z’n tweeën een dagje uit gaat, neemt voor meer dan 1.500 aan mobiele elektronica mee.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.