Nieuwe medewerkers Viisi krijgen kunstwerk van Joost Swarte

0

Wie nieuw in dienst komt bij Viisi Hypotheken zet zijn handtekening voortaan op een kunstwerk. Daarmee is de hypotheekadviesketen naar eigen zeggen uniek in Nederland. Het kunstwerk is gemaakt door de beroemde Nederlandse tekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte, bekend van de ‘klare lijn’.

De illustratie is speciaal voor Viisi gemaakt en gesigneerd door Swarte. Elk exemplaar is genummerd, ingelijst en kan zo aan de muur worden gehangen. Dat past bij de overtuiging van Viisi dat het aangaan van een arbeidsovereenkomst een feestelijke gebeurtenis is. Marc-Peter Pijper van Viisi: “Een arbeidscontract zou een bijzonder stuk moeten zijn, dat staat voor een nieuwe of eerste uitdaging. Niet iets wat je laat versloffen in de ladekast.”

Klare lijn

Dat Swarte is gevraagd om de illustratie te maken, is niet toevallig. Met zijn ‘klare lijn’, zoals ook Hergé die voor Kuifje gebruikte, staat de tekenaar voor duidelijkheid en eenvoud. Pijper: “Viisi vindt dat een arbeidscontract glashelder dient te zijn. De stijl van Swarte, technisch perfect, staat symbool voor hoe we graag werken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.