Nieuwe kwaliteitseisen FVP

0

De Federatie Vermogens Planners (FVP) zet in op groei van het ledenaantal, om daarmee hoogwaardig en integraal vermogensadvies voor meer consumenten toegankelijk maken. Nieuwe kwaliteitseisen zijn daarbij volgens voorzitter Ruan de Haas noodzakelijk.

Kennisoverdracht is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het er volgens de FVP vooral om wat je met die kennis doet. Naast een inspannings- ofwel -aanwezigheidsplicht, toetst de FVP daarom ook de opgedane kennis vóórdat de PE-punten worden bijgeschreven. De FVP werkt hierbij samen met opleider Hoffelijk.

Digital classroom

De Haas: “Een niche als vermogensplanning vraagt zoveel expertise, dat we die steeds vaker zelf gaan verzorgen voor de leden. Om snel en gemakkelijk toegang tot actuele kennis te krijgen gaan we werken met digital classrooms die de leden vanuit huis kunnen volgen en waar PE-punten aan verbonden zijn.” Inmiddels heeft de eerste digital classroom plaatsgevonden.

De FVP geeft ook periodiek PI-sessies (Permanente Inspiratie) die op locatie worden verzorgd. Vaardigheden en de toepassing van kennis staan daarbij centraal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.