Nieuwe kunstverzekering Hiscox

0

Hiscox introduceert een nieuwe verzekering voor kunstverzamelingen met een waarde tot 150.000 euro: het Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox. Volgens de verzekeraar kunnen verzamelaars en kunstliefhebbers daarmee, op een eenvoudige én efficiënte manier, hun kunstverzameling verzekeren. De nieuwe verzekering is zowel geschikt voor particuliere verzamelingen als voor bedrijfscollecties.

Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox: “Met onze nieuwe kunstverzekering zijn kunstwerken verzekerd tegen vrijwel alle denkbare risico’s. Ook als er tijdens transport of tijdelijk verblijf elders schade ontstaat, biedt de polis een ruime vergoeding. Alles wat niet expliciet is uitgesloten op de polis is verzekerd. Verder hoeft de verzekeringsnemer geen aankoopnota’s of taxatierapporten te overleggen.”

De nieuwe kunstverzekering maakt gebruik van de Pre Priced Proposal (PPP)-structuur. Opstelten: “Dit betekent dat bestaande en nieuwe relaties de verzekering zelf kunnen afsluiten door online een pdf-formulier in te vullen. Hierdoor kost de aanvraag nog geen vijf minuten tijd.”

Drie verzekerde bedragen

Verzekeringnemers kunnen kiezen uit drie verzekerde bedragen: tot 50.000, tot 100.000 en tot 150.000 euro. Opstelten: “De premies zijn laag en bedragen per jaar respectievelijk 200, 350 en 450 euro. De maximale schadevergoeding per item is 25.000 euro en voor breekbare objecten 12.500. Indien er nieuwe kunstaankopen worden gedaan, zijn deze automatisch gedekt binnen het verzekerde bedrag. Is dit bedrag niet meer toereikend, dan kan de polishouder het eenvoudig aanpassen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.