Nieuwe investeerders laten Hyarchis groeien

0

Hyarchis heeft nieuwe investeerders aan boord gehaald om haar geplande groei te versnellen. Vanaf 1 november is de Nederlandse Fintech eigendom van zes softwareondernemers die de product suite verder zullen uitbouwen en internationaal fors aan de weg gaan timmeren.

Hyarchis-oprichter Andre van der Doelen heeft zijn rol als CEO overgedragen aan Adriaan Hoogduijn. Met een substantieel minderheidsbelang blijft hij bij het bedrijf betrokken als strategisch adviseur. Naast zijn nieuwe rol als CEO stapt Adriaan Hoogduijn eveneens in als mede-investeerder. De andere vier nieuwe investeerders achter Hyarchis is een groep softwareondernemers die bestaat uit Chris Ouwinga, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen. Gezamenlijk hebben de investeerders een meerderheidsbelang in Hyarchis.

Chris Ouwinga is bekend geworden als de oprichter en CEO van Unit4. Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen zijn de oprichters van Fiscaal Gemak, waarmee zij een nieuwe digitale norm voor fiscale aangiftes hebben gecreëerd voor accountants en belastingadviseurs. Met deze investeerders haalt Hyarchis niet alleen groeikapitaal in huis, maar vooral ook de kennis en ervaring die nodig is voor de nieuwe groeifase van het bedrijf.

Internationale pionier

Hyarchis is actief in Nederland, België en Duitsland als leverancier van document management oplossingen binnen de financiële dienstverlening. Het bedrijf is in 1985 opgericht door Andre van der Doelen en bedient de financiële dienstverleningssector in de volle breedte, van grootbanken tot accountants en van hypotheekverstrekkers tot pensioenfondsen.

In de laatste jaren heeft Hyarchis onder leiding van Adriaan Hoogduijn (foto) een ingrijpende transformatie ondergaan waarbij het is veranderd van een traditioneel softwarebedrijf in een internationale Fintech die pioniert op het gebied van kunstmatige intelligentie. De oplossingen van het bedrijf draaien bij een aantal van de grootste financiële instellingen in Nederland en ondersteunen hen op het gebied van regulatory compliance.

Dit doet het bedrijf niet alleen in Nederland, maar ook vanuit Litouwen waar in korte tijd een team van meer dan dertig professionals is opgebouwd. Dit heeft geleid tot een geheel nieuw productportfolio op het gebied van regulatory compliance, terwijl de traditionele oplossingen volledig zijn omgebouwd tot cloud-native applicaties.

Kunstmatige intelligentie

Met de nieuwe investeerders aan boord wil Hyarchis in versneld tempo de bestaande product suite uitbouwen om zo onder meer internationaal te kunnen groeien. Een speerpunt in deze internationalisering is de toenemende Europese regeldruk op het gebied van regulatory compliance. Wetgeving zoals de Wwft en AVG wordt steeds meer op Europees niveau geharmoniseerd en Hyarchis biedt een reeks oplossingen die financiële dienstverleners helpt om hun documentstromen met behulp van kunstmatige intelligentie compliant te maken.

Dit is volgens het bedrijf niet alleen relevant voor banken die zich voorbereiden op de komst van Basel IV of pensioenfondsen die zich klaar maken voor het nieuwe pensioenakkoord, maar ook voor accountants en hypotheekverstrekkers die als poortwachters van het financiële systeem een steeds grotere rol hebben in het bestrijden van witwasproblematiek en terrorismefinanciering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.