Nieuwe hypotheekgebonden orv Leidsche

0

De nieuwe overlijdensrisicoverzekering SL-HYP van de Leidsche dekt het financiële risico van overlijden bij een nieuwe hypotheek. De orv kent een maximaal verzekerd bedrag van 750.000 euro en bij tussentijdse beëindiging is geen sprake van een afkoopwaarde. Hierdoor is de orv goedkoper.

De nieuwe propositie is alleen beschikbaar naast een nieuwe hypotheek. Die hypotheek moet binnen een periode van exact zes maanden vóór of ná de ingangsdatum van de orv zijn ingeschreven in het register van het Kadaster.

Productkenmerken

De SL-HYP kent een verkorte vragenlijst, een volledig digitaal aanvraagtraject en komt volgens de Leidsche in alle vergelijkingsomgevingen naar voren. Op het product is geen en-bloc clausule van toepassing.

De verzekering is af te sluiten op het leven van 1 of 2 personen. De aanvangsleeftijd is minimaal 18 jaar en maximaal 65 jaar en de looptijd is maximaal 40 jaar. Er is een mogelijkheid de verzekering te verpanden en er geldt een extra korting voor niet-rokers. Verzekerden hebben de keuze uit een gelijkblijvend of een dalend verzekerd bedrag.

Lagere premie

Betaalde premies worden niet in een individueel premiedepot geïnvesteerd. Hierdoor heeft de verzekeringsnemer geen recht op een uitkering van de opgebouwde waarde in geval van voortijdig beëindigen van de polis. Hierdoor kan de SL-HYPO met een concurrerende premie in de markt zetten. Bij de duurdere variant, de Leidsche Overlijdensrisicoverzekering XL, wordt bij tussentijdse beëindiging wel de afkoopwaarde uit het premiedepot teruggestort.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.