Nieuwe hypotheekaanbieder Tulp

0

Met Tulp Hypotheken komt er wederom een nieuwe hypotheekaanbieder op de markt. Het bedrijf gaat medio mei van start. Onder andere Munt, bijBouwe en Venn meldden zich al eerder op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Woordvoerder Denise Kreft: “Tulp Hypotheken is een frontrunner die de Nederlandse hypotheekmarkt opent voor buitenlandse investeerders. Daarbij maken we duidelijke keuzes en bieden alleen hypotheken aan die bedoeld zijn voor de aankoop of verbouwing van een bestaande woning. Met lange rentevaste periodes. Daarnaast zoeken we de juiste balans tussen aflosmogelijkheden en een scherpe rente. Zo staat Tulp altijd tussen de voordeligste aanbieders in de markt.”

Annuïteit

Als eerste product wordt de Tulp Annuïteit Hypotheek gelanceerd, die zich volgens Kreft kenmerkt door ruime aflosmogelijkheden en een scherpe rente. “Bewust is gekozen om daar ver in te gaan. Er kan tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost. De keuze om het niet helemaal boetevrij te maken zorgt dat de rente laag gehouden kan worden. Zo vormt deze hypotheek de ideale mix van een zo laag mogelijke rente en een maximale jaarlijkse aflossing.”

“Nog meer boetevrij af kunnen lossen klinkt op papier leuk, maar komt in de praktijk nauwelijks voor en zorgt juist voor een hogere rente”, zegt Kreft. “De geldverstrekker rekent immers op een bepaald rendement op zijn beschikbaar gestelde kapitaal. Precies deze aanpak en openheid kenmerkt Tulp Hypotheken die steeds zoekt naar de optimale verbinding tussen buitenlandse investeerders en Nederlandse consumenten.”

Volmachtbedrijven

Kreft: “De investeerders achter Tulp Hypotheken zijn gerenommeerde banken, beleggingsinstellingen en buitenlandse institutionele beleggers. Zij gaan een langdurige relatie aan met Tulp Hypotheken door deel nemen in een speciaal daarvoor opgericht platform: het Tulpenhuis.”

Tulp Hypotheken werkt samen met specialisten uit het hypotheekproces. Zo wordt het advies gegeven door adviseurs van onder andere DAK, Huismerk, Finenzo of VCN United Capital. De afhandeling en servicing vindt plaats bij de volmachtbedrijven van de adviseurs of via Stater. Stater verzorgt ook het beheer van de leningen.

DAK heeft ook Venn Hypotheken, dat onlangs de Nederlandse hypotheekmarkt betrad, opgenomen in zijn assortiment.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.