Nieuwe eisen Wft gaan in op 1 januari 2014

0

Het Ministerie van Financiën heeft de eind- en toetstermen voor examens in de financiële dienstverlening vastgesteld. De ‘Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft’,  het nieuwe bouwwerk voor de Wft-vakbekwaamheid, treedt per 1 januari 2014 in werking. Dat meldt het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening.

Het Ministerie van Financiën heeft naar aanleiding van de consultatiereacties op het Wijzigingsbesluit Bgfo 3 het College verzocht een aparte module Zorgverzekeringen te ontwikkelen ten behoeve van de nieuwe beroepskwalificatie Adviseur Zorg. Om die reden is pas op een later tijdstip met de ontwikkeling van deze beroepskwalificatie gestart.

Naar verwachting zal de module Zorgverzekeringen in het tweede kwartaal van 2013 gereed zijn. De nu vastgestelde regeling zal daarop worden aangevuld. Het ministerie heeft ervoor gekozen om de eind- en toetstermen van de overige modules nu al te publiceren, zodat financiële dienstverleners en examen- en opleidingsinstituten in staat worden gesteld tijdig van de nieuwe vakbekwaamheidseisen kennis te nemen en daarop te anticiperen.

Klik hier voor de inhoud van de regeling.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.