Nieuwe directie moederbedrijf Munt

0

Rogier van der Hijden (l) is bij DMFCO benoemd tot algemeen directeur en Jan-Jaap Meindersma (r) wordt directeur investor relations van het moederbedrijf van Munt Hypotheken. Oprichters Jeroen Looman en Jeroen van Hessen krijgen zo meer tijd voor nieuwe strategische initiatieven.

Van der Hijden neemt de dagelijkse leiding van de organisatie over van de oprichters. Naast de nieuwe strategische initiatieven blijft Looman zich onder andere specifiek richten op het label Munt Hypotheken en Van Hessen op de institutionele beleggers. Van der Hijden was sinds 2013 commercieel directeur en later CEO bij technologiebedrijf Calcasa en werkte daarvoor bij zakenbank NIBC.

Internationale groeiambities

Met de aanstelling van Meindersma wordt een verdere invulling gegeven aan de internationale groeiambities van de asset manager. Via DMFCO beleggen nu nog voornamelijk Nederlandse pensioenfondsen in woonhuishypotheken. Sinds vorig jaar worden ook buitenlandse institutionele beleggers toegelaten. Meindersma: “Nederlandse hypotheken zijn veilige en stabiele beleggingen voor pensioenfondsen en levensverzekeraars. Hierdoor zijn deze leningen zeer aantrekkelijk voor zowel Nederlandse als buitenlandse investeerders.”

Meindersma werkte de afgelopen zeventien jaar in leidinggevende posities bij diverse Nederlandse banken, waaronder NIBC en de Rabobank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.