Nieuwe claimprocedure woekerpolissen Odin

0

Stichting Odin komt met een nieuwe claimprocedure voor gedupeerden van woekerpolissen. Die zou de gedupeerden een sterkere positie moeten geven tegenover de verzekeraars.

De nieuwe procedure sluit aan op de belofte van Kifid om consumenten die een eerlijk individueel proces willen, beter te ondersteunen. Volgens voorzitter Jeffrey Leichel van Stichting Odin speelt Kifid een cruciale rol in de woekerpolisaffaire. “Verzekeraars weten bij gerechtelijke procedures steeds de dans te ontspringen, zelfs tot het Europese Hof aan toe”, zegt Leichel. “De allerduurste advocaten in het land worden door verzekeraars opgetrommeld om via ingewikkelde juridische procedures onder woekerpolisclaims uit te komen.”

Volgens Leichel onderkent Kifid de juridische ongelijkheid tussen gedupeerden en verzekeraars en heeft het klachteninstituut toegezegd de menselijke maat te zoeken in procedures en consumenten beter en professioneler te begeleiden.

Verantwoordelijkheid nemen

Leichel: “In onze nieuwe procedure kiezen we er daarom bewust voor om typisch juridische taal zoveel mogelijk te vermijden, zetten we de klant op bijzondere wijze centraal en vragen wij Kifid nadrukkelijk hun beloftes na te komen en nu ook echt verantwoordelijkheid te nemen in dit dossier.”

De nieuwe procedure komt voort uit een zogenoemd Claimagram. Daarin heeft Odin een analyse gemaakt van onder meer gerechtelijke uitspraken, tegenargumenten van verzekeraars en zowel bekende als nieuwe productgebreken. Odin kwam erachter dat sommige claims zijn afgewezen op technische details, zoals hiaten in de dossieropbouw. De nieuwe claimprocedure zou dat moeten voorkomen.

De stichting verzorgt overigens zelf geen claimprocedures, maar werkt daarvoor samen met gespecialiseerde claimexperts.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.