Nieuwe CEO gaat Vista groener en sneller maken

0

Merlyn van den Berg is de nieuwe CEO van Vista Hypotheken. Bij Vista zal zij haar kennis inzetten om de stap van startup naar scale-up te maken en zowel intern als extern de focus te intensiveren op verduurzaming, brondata-ontsluiting en verdere digitalisering van het hypotheekproces.

“We moeten de markt dwingen transparanter te worden.”

De nieuwe CEO van Vista komt van HDN waar ze ruim drie jaar bestuurder was. Daarvoor heeft ze bij ASR het hypothekendomein in al haar facetten doorlopen. Met Van den Berg blikken we terug op een aantal keuzes die ze in haar leven heeft gemaakt en die haar tot in de top van de financiële dienstverlening hebben gebracht. We blikken tevens met Van den Berg vooruit op de impact die ze met Vista wil gaan maken.

Van den Berg: “Vista doet nog te weinig met brondata, daar kunnen we procesmatig slagen maken en versnellen. Dat kan de doorlooptijden korter maken en de klantreis verbeteren. Maar ook op het gebied van woningverduurzaming kunnen we vervolgstappen zetten. Tegelijkertijd zal – naast nieuwe initiatieven – ook de focus meer naar binnen gericht moeten worden op de bestaande klant. En zullen we blijven proberen de markt transparanter te maken door zelf het goede voorbeeld te geven in hoe groen de hypotheekportefeuilles nu zijn. Dat beeld zal soms pijnlijk zijn, maar dat vergroot marktbreed wel het besef voor welke uitdaging we met zijn allen staan.”

Lees hier gratis het complete interview met Merlyn van den Berg in de digitale InFinance HypoVak Beursspecial.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.