Nieuwe ASR-hypotheek stuurt adviesgesprek

0

ASR biedt voortaan bij elk renteaanbod standaard de nieuwe Verduurzamingshypotheek aan met een lager groen rentetarief. Hiermee wil de hypotheekverstrekker het voor klanten en adviseurs eenvoudiger maken om met elkaar het gesprek aan te gaan over verduurzaming van de woning.

De vandaag gelanceerde Verduurzamingshypotheek biedt nieuwe klanten de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen in, om en aan de woning te financieren. Bij de hypotheekaanvraag bepaalt de klant zelf het te lenen bedrag voor de energiebesparende maatregelen, tot een maximum van 106% van de marktwaarde van de woning en met een maximumbedrag van 25.000 euro. Dit extra bedrag wordt twee jaar in een depot gezet. De klant betaalt alleen rente over het deel van het geld uit het depot dat wordt gebruikt. Na twee jaar vervalt het ongebruikte deel van de lening. De looptijd van de annuïtaire Verduurzamingshypotheek is altijd 15 jaar. De klant kan kiezen uit een variabele of vaste rente.

Sturen

Door klanten in het renteaanbod altijd te wijzen op de Verduurzamingshypotheek kunnen klanten die hierover in eerste instantie niet zijn geïnformeerd, hier alsnog naar vragen, zo is de gedachte achter dit sturende initiatief. ASR: “Verduurzaming van de woning komt in het adviesgesprek vaak niet ter sprake, terwijl het bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook aan meer comfort in het huis en een besparing in de portemonnee.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.