Nieuwe acceptatiecriteria bijBouwe

0

Met een nieuw acceptatiekader is er bij bijBouwe meer mogelijk. Zo is de voorwaarde geschrapt dat een woning definitief verkocht moet zijn om gebruik te kunnen maken van een overbruggingskrediet of de meeneemregeling. Ook hoeft de herkomst van eigen middelen niet meer in alle situaties aangetoond te worden.

Deze en meer aanpassingen zijn gebundeld in een nieuwe Acceptatiehandleiding. De handleiding is het resultaat van een periode intensief feedback opvragen bij onafhankelijke adviseurs die bijBouwe hypotheken verstrekken.

Verduurzamen

Aan de handleiding is ook het duurzaamheidsbudget (NHG energiebespaarbudget) toegevoegd. Hiermee worden meer klanten in staat gesteld hun woning te verduurzamen. Hiervoor is niet alleen dit duurzaamheidsbudget gepresenteerd, maar ook een tool in de website geïntegreerd om op basis van postcode en huisnummer  vast te kunnen stellen welke mogelijkheden voor verduurzaming er zijn.

Als de hypotheekaanvraag akkoord is, wordt het duurzaamheidsbudget in een bouwdepot voor de klant klaargezet, net als bij een verbouwing. De klant kiest zelf de installateur die de energiebesparende maatregelen moet gaan plaatsen, en vraagt offertes op. bijBouwe werkt op dat vlak samen met HomeQgo.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.