Nieuw toetsingskader voor zzp’ers

0

Nog dit jaar komt er een nieuw toetsingskader waarmee de hypotheekaanvraag voor zzp’ers duidelijker en simpeler wordt gemaakt. Hiertoe hebben het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), geldverstrekkers en intermediairs de handen ineen geslagen.

Het WEW vindt dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm. “De aanschaf van een eigen woning is voor veel zzp’ers een uitdagende taak: het afsluiten van een hypotheek is moeilijker en duurt langer dan bij werknemers die een vast contract hebben. Dit kan en moet verbeterd worden. Zeker in een woningmarkt waar nog vele jaren lang onvoldoende alternatief aan huurwoningen is.” Het nieuwe toetsingskader zal op een andere manier naar het inkomen van deze groep kijken.

Ook startersprobleem oplossen

In InFinance zei WEW directeur Dylan Dresens eerder al te werken aan een oplossing voor dit probleem. Daarnaast werkt het WEW samen met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) aan een gewijzigde starterslening, passend binnen de nieuwe wet- en regelgeving.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.