Nieuw bestuur Stichting LEF

0

Nathan Brouwer is de nieuwe voorzitter van Stichting LEF. Hij neemt de voorzittersrol over van Ron Dukers die deze functie vier jaar op zich heeft genomen. Ook Marieke van Zuien neemt afscheid als bestuurslid. Zij zat vanaf de oprichting van LEF in 2009 in het bestuur.

Volgens Van Zuien (BNP Paribas Cardif) is er in al die jaren een stevig fundament gelegd voor een gedegen aanpak van financiële educatie op MBO’s en is het LEF-programma keer op keer verbeterd en aangepast aan de actualiteit. “Het is tijd voor een frisse blik en ‘nieuw bloed’ in het bestuur en ik draag mijn rol dan ook met veel vertrouwen over aan het nieuwe team”, aldus Van Zuien.

Bij zijn aantreden als LEF-voorzitter had Ron Dukers al aangegeven dat hij gezien zijn leeftijd voor één periode beschikbaar was. Dukers: “De afgelopen vier jaar ben ik met heel veel plezier en enthousiasme voorzitter geweest van onze mooie stichting. Het is tijd voor een jonger iemand om aan het roer te staan. Die rol is meer dan toevertrouwd aan Nathan.”

LEF is nodig

Nathan Brouwer (Figlo) ziet er naar eigen zeggen “enorm naar uit” om in deze nieuwe rol een bijdrage te leveren aan het financieel bewustzijn van MBO-studenten. Hij refereert daarbij aan een recent onderzoek van Wijzer in Geldzaken, waaruit blijkt dat 64% van de burgerschapsdocenten in hun klas studenten zien met financiële problemen. En 82% van de docenten zou graag gebruik maken van gastlessen om financiële vaardigheden te bevorderen.

Brouwer: “Dat is precies wat wij met LEF bieden. Met zo’n 200 gastdocenten, werkzaam in de financiële sector, geven wij jaarlijks ruim 200 gastlessen op MBO’s door heel Nederland. Als Stichting hebben wij ons ten doel gesteld om het financieel bewustzijn van die MBO-studenten te vergroten. Om dat te realiseren gaan wij ons lesprogramma verder professionaliseren en aanpassen aan de tijdsgeest. Daarnaast willen we nadrukkelijk de samenwerking opzoeken met partnerorganisaties om onze impact te vergroten.”

LEF bestuur

Met eerdergenoemde wijzigingen en het toetreden van Manon Borsboom als nieuw bestuurslid, bestaat het bestuur van Stichting LEF nu uit:

  • Nathan Brouwer (Figlo) – Voorzitter
  • Boris Boon (Cournout Adviseurs) – Penningmeester
  • Jan Wiercx (Achmea)
  • Manon Borsboom (AWI)

LEF kickstart schooljaar 2021/2022

Stichting LEF trapt het schooljaar af met een online event op 7 oktober exclusief voor gastdocenten. Live vanuit de studio van Achmea in Zeist gaat dagvoorzitter Jelte Sondij in gesprek met onder andere Eef van Opdorp, Annemarie van Gaal, (oud) MBO-studenten en LEF gastdocenten. Hoe werkt het puberbrein? Voor welke impulsen zijn de studenten gevoelig? Hoe bereik je de MBO-studenten optimaal en hoe kun je als gastdocent de meeste impact creëren? Dit en meer komt aan bod tijdens deze exclusieve LEF kickstart.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.