Niet meer overstappers door Covid-19

0

Het definitieve het overstappercentage voor de zorgverzekering is met 6,5% gelijk gebleven aan dat van vorig jaar. Corona lijkt daarmee de keuze die verzekerden maken niet beïnvloed te hebben. In totaal zijn 1,1 miljoen verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar, zo blijkt uit een analyse door Vektis.

Het overstappercentage schommelt al jaren tussen de 6 en 7%. Verzekerden die voor het nieuwe jaar hun zorgpolis hadden opgezegd, konden tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering voor 2021 afsluiten. Het overstappercentage gaat alleen over het aantal verzekerden dat is gewisseld van zorgverzekeraar. Verzekerden die gewisseld zijn tussen verschillende labels van een zorgverzekeraar, of van een collectief naar een andere verzekering van dezelfde zorgverzekeraar, zijn niet meegerekend als overstapper.

Overstapseizoen 2021

Eind april publiceert Vektis een uitgebreide analyse van de overstapcijfers: de Zorgthermometer Verzekerden in beeld. Nu is alleen gekeken naar het aantal verzekerden dat voor 2021 een polis afsluit bij een andere zorgverzekeraar dan in 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.