Nibud Geldwijzer Studenten

0

Er is een nieuwe herziene versie van de Nibud Geldwijzer Studenten beschikbaar gekomen waarin de nieuwste cijfers en informatie gebundeld zijn. Daarnaast is er een speciale site waarop in de komende maanden de meest actuele informatie wordt verzameld.

Beide hulpmiddelen van het Nibud geven aankomende studenten en hun ouders antwoord op hun vragen over studeren en geldzaken. Door de coronacrisis zijn dat meer vragen dan anders, zegt het Nibud. “Waar veel studenten normaal gesproken een deel van hun studie kunnen bekostigen met het salaris van een bijbaan in bijvoorbeeld de horeca, gaapt nu vaak een gat. Is studeren het komend jaar nog wel te betalen?”

De publicaties gaan in op vragen zoals: Welke financiële mogelijkheden zijn er om te kunnen studeren én rond te kunnen komen? Wat betekent het om (meer) te lenen van DUO? Wat betekent inkomensverlies van ouders voor de studiefinanciering? en Hoeveel mag je dan eigenlijk bijverdienen? In de webwinkel van het Nibud is de Geldwijzer Studenten als e-book nu al verkrijgbaar, binnenkort verschijnt er ook een papieren uitgave.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.