Nibud: financieel stappenplan voor zzp’ers

0

Het Nibud/Startpunt Geldzaken hebben een online stappenplan voor zzp’ers gelanceerd, waarmee zij hun geldzaken in beeld kunnen brengen. Het Geldplan ZZP laat zien welke risico’s er zijn, hoe de kans op succes wordt vergroot en hoe die op financiële problemen juist worden verkleind.

In het Geldplan ZZP beantwoordt de zzp’er in vijf tot tien minuten vragen over zijn onderneming, leefsituatie, administratie, inkomenssituatie en reserves. Op basis daarvan ziet hij welke financiële risico’s hij loopt en welke acties hij kan ondernemen.

Het geldplan ZZP is onderdeel van Startpunt Geldzaken van het Nibud; het is het achtste online geldplan. De online geldplannen helpen huishoudens stap voor stap de eigen geldzaken in balans te krijgen en te houden. Er zijn geldplannen voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Zij bundelen hun kennis op de gebieden van Budgetteren & besparen, Huis & hypotheek, Sparen & beleggen, Pensioenen & fiscaliteit.

Het Nibud/Startpunt Geldzaken lanceert dit nieuwe geldplan morgen op de Praktijkdag ZZP. Voor het Geldplan ZZP hebben diverse partijen die zich bezighouden met zzp’ers hun expertise ingebracht: Zuidweg & Partners ZZP Nederland, Platform Zelfstandige Ondernemers, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, FNV Zelfstandigen, Kamer van Koophandel, Over Rood, de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam, het Regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam en Wijzer in geldzaken. Het geldplan is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Instituut Gak.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.