NIBC investeert in snellere facturatie mkb

0

NIBC neemt een 30%-belang in de FinTech-onderneming Flinqer, een platform voor cashflow management en dynamic discounting. Hier komen leveranciers en afnemers in de cloud bij elkaar om de geldstromen beter met elkaar af te stemmen.

Via het Flinqer-platform wordt factuurinformatie gedeeld tussen leveranciers en afnemers. Dit geeft aangesloten bedrijven direct inzicht in de verwachte cashflow. Door geld sneller door de keten te laten stromen bouwt Flinqer continu aan een sterkere supply chains. Met Flinqer Dynamic Discounting worden bijvoorbeeld facturen sneller betaald. Er is inmiddels al 3,5 miljard euro over het platform gegaan.

Diverse sectoren

Met deze deelneming breidt NIBC haar aanbod voor ondernemers verder uit. Door het MKB te helpen facturen sneller betaald te krijgen, zorgt Flinqer voor een betere beschikbaarheid van werkkapitaal. Flinqer is actief in meerdere sectoren waaronder de Retail en de Bouw.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.