NHG-podcasts over digitalisering en data

0

In drie podcasts onderzoekt Carla Muters, bestuurslid van NHG, dit jaar samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekmarkt. De eerste twee afleveringen staan al online, de laatste over de toekomst van digitalisering en data volgt binnenkort.

Arjen Gielen, Raad van Bestuur NHG: “Bij NHG zetten we in op brondata en werken we met de digitalisering van de beheer-klantreis aan het verminderen van handmatige taken, eenvoudiger processen en voorkomen van dubbel administratiewerk bij zowel ketenpartners als NHG. Consumenten kunnen hierdoor sneller en beter worden geholpen. In coronatijd is dat alleen maar belangrijker geworden.”

De belofte van brondata

Een complete hypotheekaanvraag binnen 5 minuten? Het gebruik van brondata maakt het mogelijk. De techniek om processen op elkaar aan te sluiten is er, wat is er nog meer nodig? Dat wordt besproken in ‘De belofte van brondata’, de eerste aflevering van het NHG-podcast-drieluik. Een gesprek onder leiding van Janneke Willemse met: Carla Muters van NHG, Gert Vasse van Ockto en Siebe Hiemstra van Aegon.

Hoever zijn we met PSD2?

Eén van de onderwerpen waar veel om te doen is in de financiële sector is PSD2. Een hypotheek op basis van betaalgegevens, dat impliceert maatwerk voor iedereen. Is dit ook echt zo en hoever zijn we met de adoptie van deze nieuwe service binnen onze keten? Die vragen staan centraal in de tweede podcast: ‘PSD2 helpen we de consument er echt mee?’. Arjen Gielen, bestuursvoorzitter van NHG, gaat in gesprek met een aantal PSD2-experts uit te sector.

Een blik in de toekomst

Hoe ziet het hypotheeklandschap er straks uit? Wat betekent dat voor de rol van keten en consument? En hoe wordt de menselijke maat geborgd in een wereld waarin digitalisering en data de dienst uitmaken? Deze vraagstukken staan centraal in de slotaflevering van het NHG-podcast-drieluik. Deze aflevering is binnenkort te beluisteren via de website van NHG.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.