NHG mikt op bredere groep ondernemers

1

Het initiatief van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) waarbij zzp’ers met een inkomensverklaring al na 12 maanden een hypotheek met NHG kunnen afsluiten, krijgt een vervolg. Het WEW werkt op dit moment ook voor andere ondernemingsvormen de acceptatiekaders uit.

Inmiddels accepteren 15 geldverstrekkers de inkomensverklaring. Ruim 1.000 zzp’ers hebben hierdoor al na één jaar ondernemerschap een hypotheek met NHG kunnen aanvragen. Dit in plaats van de drie jaar die hiervoor gebruikelijk was. Met deze NHG-hypotheek kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot 265.000 euro (vanaf 1 januari 2018). Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, is de NHG kostengrens maximaal 280.900 euro.

Uitbreiding

Arjen Gielen, algemeen directeur WEW: “Wij vinden dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning. Dit ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm. Wij willen daarom mét en voor de markt ook acceptatiekaders ontwikkelen voor andere ondernemingsvormen, zodat meer ondernemers toegang krijgen tot een verantwoorde hypotheek. Wij hopen deze in 2018 te introduceren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.