NHG lost irritatiepunt bij oversluiten op

0

Consumenten met een NHG-lening worden vanaf volgend jaar bij het oversluiten van hun hypotheek niet langer geconfronteerd met het opnieuw betalen van de borgtochtprovisie over de gehele hypotheeksom. Het is NHG gelukt om hierover met alle geldverstrekkers afspraken te maken.

NHG heeft de afgelopen maanden samen met ketenpartners gewerkt aan een goede oplossing voor dit probleem, dat geheel terecht in voorkomend geval niet kon rekenen op enige sympathie onder consumenten.

Alleen de verhoging

Bestaande NHG klanten die willen oversluiten, betalen vanaf 1-1-2020 alleen borgtochtprovisie over de verhoging tussen de nieuwe hoofdsom en de restantschuld van het NHG deel. De klant wordt op het moment van oversluiten getoetst aan de op dat moment geldende kostengrens en toetscriteria. NHG dekt na deze goedkeuring de volledige lening inclusief de volledige nieuwe looptijd. De aanpassing wordt opgenomen in de Voorwaarden en Normen 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.