NHG lanceert campagne verduurzaming

0

NHG zet vol op in verduurzaming en dat werpt zijn vruchten af. In 2019 maakten meer dan 9.600 mensen gebruik van de mogelijkheid om extra te lenen voor energiebesparende maatregelen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Dat is 11% van alle consumenten die een hypotheek met NHG afsluiten. Maar de ambities van NHG reiken verder. Daarom start de organisatie vanaf 4 november de campagne ‘Samen kleuren we elke hypotheek groen’.

NHG wil de adviseur zoveel mogelijk faciliteren om verduurzaming in ieder gesprek mee te kunnen nemen. Zo kan de adviseur met de online rekenhulp nu eenvoudig en snel berekenen hoeveel zijn klanten extra kunnen lenen om de woning te verduurzamen.

NHG zet zich samen met de markt en de overheid in om Nederland steeds duurzamer te maken. Zo is NHG onder andere klimaatpartner en gaat de organisatie samen met de overheid en andere partners Nederlanders helpen om duurzame stappen te zetten.

Verantwoorde woonfinanciering

NHG-bestuurder Carla Muters: “NHG zet zich samen met de markt elke dag in om bij te dragen aan verantwoorde woonfinanciering voor consumenten. Dit doen we door meer consumenten toegang te bieden tot de woningmarkt, processen te verbeteren en consumenten te helpen duurzaam en betaalbaar te (blijven) wonen. Om de klimaatdoelstellingen te halen moeten in de komende jaren heel veel energiebesparende maatregelen getroffen en gefinancierd worden en ongeveer 1,5 miljoen woningen verduurzaamd worden. Er zijn 1,4 miljoen woningen met NHG. We zouden dus een mooie rol kunnen spelen met betrekking tot het verduurzamen van woningen.”

NHG introduceerde in 2018 het Energiebespaarbudget, een bouwdepot van maximaal 106% van de woningwaarde. Er is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig, zodat de klant na het afsluiten van zijn hypotheek kan nadenken over verduurzaming. Daarnaast is, samen met geldverstrekkers, het commitment gegeven om verduurzaming mee te nemen in ieder hypotheekadviesgesprek. Deze maatregelen werpen reeds vruchten af. Medio 2017 werden energiebesparende maatregelen aantoonbaar meegefinancierd bij ongeveer 2,5% van de nieuwe NHG-hypotheekverstrekkingen. In 2018 liep dat op tot 6,2% en in 2019 dus tot 11%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.