NHG-grens boven de drie ton

0

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt per 1 januari van 290.000 naar 310.000 euro. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de garantie weer boven de drie ton ligt. Dat komt door de stijging van de gemiddelde prijs van een woning.

Voor huizen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende maatregelen als isolatie, zonnepanelen en warmtepompen kan per 1 januari 2020 tot 328.600 euro worden geleend met NHG.

NHG-bestuurder Arjen Gielen: “Hiermee loopt de kostengrens weer in de pas met de gemiddelde woningwaarde. Dat is een positieve ontwikkeling, met name voor starters. We doen er recht mee aan de gestegen woningprijzen, maar tegelijk willen we voorkomen dat we de huizenprijzen aanwakkeren. Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoeken we of we een systematiek kunnen ontwikkelen die bijdraagt aan een nog stabielere kostengrens en borgtochtprovisie. Zowel in tijden van economische voor- en tegenspoed.”

De NHG garandeert dat een eventuele  restschuld wordt afbetaald als iemand de hypotheek niet meer kan betalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.