NHG e-learnings met PE SEH-punten

0

NHG heeft in samenwerking met Lindenhaeghe de e-learnings ‘Acceptatie NHG-financiering’ en ‘Woningbehoud met NHG’ ontwikkeld. Beide zijn SEH-geaccrediteerd en leveren drie PE SEH-punten (cat. B.) op. De inhoud van de e-learning is gelijk aan de inhoud van de klassikale trainingen.

De nieuwe e-learnings zijn bestemd voor hypotheekadviseurs van adviesorganisaties, zelfstandige adviseurs en medewerkers bij geldverstrekkers en servicers, die hun kennis willen verbreden. De online trainingen bestaan uit vakinhoudelijke video’s (Online College), afgewisseld met theorie en oefenvragen. Na het doorlopen van alle onderdelen volgt een onderdeel met afsluitende casuïstiek. De Online Colleges duren in totaal ongeveer 45 minuten.

Woningbehoud met NHG

In de e-learning Woningbehoud met NHG worden de verschillende mogelijkheden uiteengezet voor klanten in beheersituaties, als gevolg van een life event (relatie beëindiging, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden partner). De adviseur leert welke rol hij daarbij kan vervullen, hoe de beheercriteria succesvol toegepast kunnen worden en hoe er optimaal samengewerkt kan worden met alle betrokken partijen.

Acceptatie NHG- financiering

Na het volgen van de e-learning Acceptatie NHG- financiering is de adviseur op de hoogte van de mogelijkheden die de NHG biedt bij acceptatie van een financiering. Aan bod komen de opbouw en achtergrond van de Voorwaarden & Normen, het NHG-acceptatieproces, de vaststelling van het toetsinkomen, het berekenen van mogelijkheden aan de hand van de kostengrensmethodiek, de mogelijkheden voor zzp’ers die tussen de 1-3 jaar actief zijn, het product en het doel van NHG en tot slot de visie en missie van het WEW.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.