NHF gaat landelijk hypotheken verstrekken aan ondernemers

0

Vanwege de sterke groei in het aantal aanvragen heeft het Nederlands Hypotheek Fonds (NHF) besloten om zijn distributiekanaal verder vorm te geven. Om landelijke dekking te bereiken heeft het samenwerking gezocht met IBD Nederland (Intermediaire Business Desk Nederland).

Volgens NHF wordt dankzij het grote bereik van deze serviceprovider op de Nederlandse markt voor vastgoedfinancieringen het fonds bereikbaar voor alle intermediairs. “IBD Nederland zorgt ervoor dat het intermediair op een eenvoudige manier een financiering van het NHF kan aanbieden aan zijn klanten. IBD Nederland gaat de beoordeling van financieringsaanvragen in de eerste lijn verzorgen voor het Nederlands Hypotheek Fonds. Het uitbrengen van het renteaanbod en het finaal akkoord zal NHF zelf blijven verzorgen.

Ondernemers en beleggers

NHF verstrekt hypothecaire financieringen uitsluitend aan ondernemers en professionele beleggers. Als basis wordt een lening verstrekt met als onderpand een vastgoed object in Nederland. Vervolgens kan de financiering  aangewend worden voor vastgoed in eigen gebruik, vastgoed ter belegging, maar ook als basis voor werkkapitaal of investering in kapitaalgoederen. Per debiteur wordt er maximaal een bedrag verstrekt van  420.000 euro met een looptijd van twintig jaar. Het Fonds verstrekt onder voorwaarden hypotheken aan ondernemers  en vastgoedbeleggers die buiten de strenge richtlijnen van de reguliere banken vallen en zegt bekend te staan om zijn snelle afhandeling van deze aanvragen.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.