Nh1816 voert grote premieverlaging door

0

In het interview met Cas Verhage werd het al even aangestipt, maar nu is het definitief. Ondanks het groeiend aantal schades door extreme weersomstandigheden en de toenemende verkeersbewegingen verlaagt Nh1816 per december 2021 de premies op een flink aantal producten.

“Ook in Oudkarspel geldt het adagium geen woorden maar daden”

Nh1816 Verzekeringen heeft de afgelopen periode haar resultaten flink zien toenemen. Als coöperatieve verzekeraar zonder externe aandeelhouders is er echter geen belang bij winstmaximalisatie, vertelt Lex Verëll, directievoorzitter bij Nh1816 Verzekeringen, in een toelichting. “We hebben al jaren de laagste kosten per euro premie in de markt. Door de lage kosten in combinatie met de goede resultaten was er in de afgelopen jaren al geen aanleiding om de premie te verhogen. Wel hebben we bijvoorbeeld de incasso- en aanmeldkosten volledig kunnen schrappen. Nu vinden wij de tijd rijp voor een brede premieverlaging.”

Nieuw en bestaand

De verwachtingen voor de toekomst geven Nh1816 het vertrouwen om de premies voor een groot aantal producten flink naar beneden bij te stellen. Waaronder een premieverlaging van 10% voor een inboedel- en kostbaarhedenverzekering. Gemiddeld daalt de premie in een combipakket met 5% per ingang van het nieuwe verzekeringsjaar, afhankelijk van de combinatie en het aantal polissen. De Casco autopremies dalen tot maar liefst -15%.

“Waar andere verzekeraars kiezen voor extra korting op de instappremie voor alleen nieuwe klanten, kiezen wij voor een structurele verlaging van de premie voor zowel nieuwe als bestaande klanten”, aldus Verëll. “Nh1816 wil zo het beste product en de beste dienstverlening tegen de beste prijs in de markt leveren. Samen met de financieel adviseur om de hoek.” Eerder zei Verhage al eens dat de consument er steeds vaker achter komt dat een schadeproduct via de lokale adviseur niet duurder hoeft te zijn dan via het rechtstreekse kanaal. Met de premieverlagingen in het vooruitzicht maakt Nh1816 opnieuw het verschil.

Covid invloeden

Covid is een van de aanjagers van deze premieverlaging, vertelde Verhage in een vorige maand door InFinance gepubliceerd interview. Hij zei daarin onder meer: ““De schadelast is in coronatijd afgenomen. Nh1816 hoeft geen externe aandeelhouders tevreden te stellen, maar kan direct de verzekerden hiervan laten profiteren. In zijn algemeenheid kun je stellen dat aansprakelijkheid minder covid-gevoelig is, terwijl auto dat wel is. Maar we hebben ook meegewogen of covid-effecten tijdelijk of structureel zijn.

Als mensen structureel meer thuiswerken wordt het risico op inbraak of een uitslaande brand kleiner en is men minder vaak onderweg. Die effecten hebben we meegenomen in onze overweging. Rechtsbijstand is de enige productsoort die wel wordt geïndexeerd en daarmee duurder zal worden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.