Nh1816 sluit 2022 af met productierecord

0

Nh1816 noteert over 2022 een bruto premie-inkomen van 444 miljoen euro (2021: 417 mln). Ondanks dat de verzekeringstechnische resultaten onder druk staan komt de netto combined ratio naar verwachting uit op 90%, schrijft de directie in haar nieuwjaarswens aan het intermediair.

Met 76 miljoen nieuwe productie schiet Nh1816 richting een half miljard premie omvang. In de laatste maand van het jaar kon zelfs een recordaantal nieuw gesloten verzekeringen in de boeken worden opgenomen. “Ook in 2022 vertrouwen jullie massaal klanten aan Nh1816 toe”, aldus Lex Verëll, Cas Verhage en Rémon Chattellon in het gezamenlijke bericht. 2022 was zakelijk ook een uitdagend jaar. “De economie piepte en kraakte, personeel- en materiaaltekorten speelden ons allemaal parten. Met name na de februaristormen, waaruit een ongekend aantal schademeldingen zijn voortgekomen. Dankzij vereende krachten zijn we hier uiteindelijk goed uitgekomen. De saamhorigheid was groot, wat we ook terugzien in het aantal lokale maatschappelijke projecten dat we samen met jullie mogelijk hebben gemaakt.”

De oplevering van het nieuwe Portaal voor financieel adviseurs noemt de directie een van de hoogtepunten van 2022. “Het nieuwe Portaal – de benchmark in de markt – is het start- en knooppunt voor innovatieve en succesvolle samenwerkingen in ons distributiekanaal. Jarenlang is hier intensief aan gewerkt maar nu is het toch echt door iedereen in gebruik genomen. Ook in 2023 gaan wij verder met product- en procesverbeteringen om ons aanbod duurzaam, relevant en innovatief te houden.”

Bouw ligt op schema

Nh1816 begon 2022 feestelijk toen op 11 februari aan de Dorpsstraat in Oudkarspel ceremonieel de eerste paal werd geslagen voor het nieuwe onderkomen, dat in de achtertuin van het huidige kantoorpand wordt gebouwd. Na wat tegenvallers ligt de bouw volgens de directie inmiddels goed op schema.

De eerste verdiepingsvloer is aangebracht en naar verwachting heeft Nh1816 vanaf de zomer 2024 weer alle ruimte om huidige en toekomstige medewerkers tegelijkertijd op kantoor te ontvangen.

Interview met Nh1816 in de InFinance-special Visie & Kansen 2023:

Schadeverzekeringen doe je er niet ‘even’ bij

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.