Nh1816 en De Goudse stimuleren samen lokaal onafhankelijk advies

0

De intermediair verzekeraars Nh1816 en De Goudse organiseerden onlangs rondetafelbijeenkomsten voor financieel advies ondernemers die meer kansen dan uitdagingen zien om als ‘local hero’ zelfstandig toegevoegde waarde te bieden. Het centrale thema bij de bijeenkomsten was ‘Perspectief voor die local heroes.

Samen met Cas Verhage (commercieel directeur Nh1816, foto) en Bernardo Walta (commercieel directeur De Goudse) gingen de ondernemers met elkaar in gesprek over hun perspectief.  Volgens de organisatoren zien we de afgelopen jaren een enorme consolidatie in het intermediaire landschap. “Het leek eerder regel dan uitzondering, terwijl het slechts een klein deel van de branche betreft. Het merendeel van de branche bestaat uit trotse ondernemers die met veel plezier voor het vak ondernemen, kansen zien en uitdagingen aangaan”, aldus de twee. “Niettemin, door de consolidatie onder financieel adviseurs worden samenwerkingsverbanden groter en de toegankelijkheid van advies afstandelijker. Ook is er een sterke verschuiving gaande van provinciaal naar volmacht, versterkt door de consolidatie. Wij zien de uitdagingen maar zeker ook de kansen rondom de ontstane consolidatie.”

Langdurige relaties

Onafhankelijke financieel adviseurs gaan volgens Nh1816 en De Goudse voor langdurige relaties, gericht advies en willen dromen waarmaken van klanten. “Ons doel is deze groep adviseurs te helpen de komende jaren succesvol en zelfstandig te blijven. De aanwezige ondernemers waren zeer open over de uitdagingen die hen dagelijks bezighouden. Denk aan het werven en behouden van goed personeel, investeren in en gebruik van ICT middelen en toepassen van wet- en regelgeving. Met onze support wordt geholpen om dit te realiseren en te vereenvoudigen.”

Overnames

Als verzekeraars zijn Nh1816 en De Goudse regelmatig een eerste aanspreekpunt voor ondersteuning bij overnames (koop/verkoop) en financiering. Veel adviseurs geven aan interesse te hebben in de overname van een ander (kleiner) kantoor óf in een portefeuille. En zouden hiervan graag op de hoogte worden gehouden als dit in hun omgeving speelt. “Tevens waarderen en stimuleren wij een opvolging binnen een financieel adviseur, door een familielid van de eigenaar of medewerker van het kantoor bijvoorbeeld”, zeggen de verzekeraars.

Consolidatie

De consolidatie en het groter en machtiger worden van enkele partijen zien de aanwezigen niet als grote bedreiging, eerder als kans. “We staan 3-1 voor op de volmachten en private equity”, gaf een adviseur aan. “Er is genoeg vraag vanuit consumenten en bedrijven maar adviseurs hebben vooral gereedschap nodig om het vak goed uit te oefenen (lees met de klant bezig zijn i.p.v. met randzaken). De consolidatie op verzekeraarsniveau zet wel het sociale en solidariteit principe van verzekeringen onder druk. Verzekerbaarheid en betaalbaarheid van advies wordt daarbij steeds uitdagender.”

Lokaal onafhankelijk advies

Aan alles merken Nh1816 en De Goudse dat er voldoende kansen zijn voor de kleinere en middelgrote, vaak lokale adviseurs die veel waarde hechten aan een intensieve relatie met hun klanten. “Lokaal onafhankelijk advies blijft ook op de lange termijn toegevoegde waarde bieden voor particuliere en zakelijke klanten. Wij moeten er gezamenlijk voor zorgen dat deze ondernemers aandacht kunnen houden voor de adviesvraag en geholpen worden in randzaken”, aldus de verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.