Negen nieuwe klachten over beleggingspolissen

0

Kifid heeft in de eerste helft van 2023 ruim 80 klachten over beleggingsverzekeringen afgerond. Op dit moment is het projectteam Beleggingsverzekeringen aan de slag met klachten over beleggingsverzekeringen van voornamelijk ASR en Nationale Nederlanden.

In 54 afgeronde klachtzaken heeft de Geschillencommissie van Kifid duidelijkheid gegeven met een uitspraak. In 17 klachten is met bemiddeling een oplossing gevonden waarin consument en verzekeraar zich kunnen vinden. Het aantal nieuwe klachten over beleggingsverzekeringen bleef beperkt tot negen. Kifid heeft op peildatum 30 juni 2023 nog 132 klachten in behandeling.

“Met dit aantal klachten in behandeling komt het moment dichterbij dat we de projectmatige en fasegewijze aanpak voor deze klachten kunnen afronden”, aldus Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie. “Deze aanpak borgt dat we ook deze laatste klachten met dezelfde zorgvuldigheid behandelen als de honderden soortgelijke klachten die afgelopen jaren zijn afgerond.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.