Negatieve rente voor 7.000 Rabo-klanten

0

Vanwege de aanhoudende lage rente past Rabobank de productvoorwaarden van haar betaal-, spaar- en beleggersrekeningen aan. Hierdoor krijgen ongeveer 400 particuliere klanten vanaf 1 juli 2020 te maken met een negatieve rentevergoeding. Voor ongeveer 6.600 zakelijke klanten is dat al vanaf 1 mei 2020.

Volgens de Rabobank blijven met deze aanpassingen 99,9% van alle particuliere en zakelijke klanten nog steeds gevrijwaard van negatieve rente. Gezien de voortdurend aanhoudende lage rentes kan de bank hier geen garanties geven over de duur van deze vrijwaring.

Particulieren

Voor particuliere klanten met een saldo tot en met 1 miljoen euro verandert er niets. Die blijven 0,01% rente ontvangen op hun spaargeld tot en met 1 miljoen euro. Voor een betaal-, spaar-, of beleggersrekening met een hoger saldo gaat Rabobank – 0,5% rente rekenen over het saldo boven de 1 miljoen. Deze rentetarieven gelden per rekening. Concreet betekent dit dat ongeveer 400 particuliere klanten van de Rabobank vanaf 1 juli 2020 te maken krijgen met negatieve rente.

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten blijft een rente van 0,01% van toepassing voor saldo’s tot en met 100.000 euro. Voor een tegoed tussen 100.000 tot en met 1 miljoen euro geldt een rentetarief van 0%. Voor een betaal-, spaar-, of beleggersrekening met een saldo van meer dan 1 miljoen gaat Rabobank – 0,5% rente rekenen over het saldo boven de 1 miljoen. Deze rentetarieven gelden per rekening. Concreet betekent dit dat ongeveer 6.600 zakelijke klanten van de Rabobank vanaf 1 mei 2020 te maken krijgen met negatieve rente.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.