Nederlands pensioenstelsel opnieuw beste van de wereld

0

Het Nederlandse pensioenstelsel is terug als beste van de wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse Mercer CFA Institute Global Pension Index (MCGPI), die voor de 15e keer verschijnt.

Vorig jaar stond het Nederlandse pensioenstelsel op de tweede plek, achter dat van IJsland. De onderzoekers hebben 47 pensioenstelsels van landen wereldwijd onderzocht en beoordeeld. Van de wereldbevolking krijgt 64% een pensioen uit een van de stelsels die zijn onderzocht.

Aanzienlijke hervormingen

Margaret Franklin, voorzitter en CEO van het CFA Institute: “Nederland had de hoogste totale indexwaarde (85,0), op de voet gevolgd door IJsland (83,5) en Denemarken (81,3). Argentinië had de laagste indexwaarde (42,3). Hoewel Nederland momenteel aanzienlijke hervormingen in het pensioenstelsel doorvoert, staat het stelsel in een goede positie om uitstekende uitkeringen te bieden tijdens de overgang van een collectieve uitkeringsstructuur naar een individuelere regeling.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.