Nederlanders zijn realistisch over pensioen

0

Nederlanders zijn realistisch zijn over hun pensioen. Slechts 7% van de ondervraagde 55-plussers in Nederland denkt nog vóór zijn 65e met pensioen te kunnen gaan vergeleken met 26% wereldwijd.

Dit is een van de conclusies uit een internationale studie van het Aegon Center for Longevity en Retirement (ACLR). Het onderzoek naar pensioenverwachtingen en -aspiraties van werkenden, is gehouden onder 16.000 mensen in vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten, het VK, Nederland, Duitsland, Japan en Canada.

Nederlanders maken zich ook steeds meer zorgen over de overheid en werkgevers die te weinig doen om langer doorwerken mogelijk en (financieel) aantrekkelijk te maken. Daarnaast wil 46% van de 55-plussers een flexibele overgang naar het pensioen.

Flexibele pensionering
“In het opruimen van de blokkades voor flexibele pensionering hebben werkgevers, de overheid en werknemers een cruciale rol”, zegt Maarten Edixhoven, pensioendirecteur van Aegon Nederland. “Ieder moet vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid eraan meewerken dat we flexibeler met pensioen kunnen gaan. We moeten andere loopbaanpaden voor oudere medewerkers mogelijk maken. Zo moeten we het bespreekbaar maken dat je naar maatwerk gaat voor een werknemer. Dat is de beste manier om zo lang en zo gelukkig mogelijk door te werken en midden in de samenleving te staan.”

ACLR geeft in het rapport een aantal aanbevelingen voor verbeteringen op de werkvloer om oudere werknemers zinvol te kunnen laten werken, zoals financiële prikkels en herziening van wetgeving.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.