Nederlanders massaal onverzekerd op reis

0

Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat.

Motivaction International heeft in opdracht van de Europeesche Verzekeringen, een merk van a.s.r., een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse vakantiegangers. Ruim 1.000 vakantiegangers, tussen de 18 en 70 jaar oud, vulden de vragenlijst in.

De resultaten laten zien dat de meeste reizigers onvoldoende kennis hebben van de mogelijke financiële risico’s die ze lopen en de dekking binnen de verschillende verzekeringen. Zo’n 20% van de 50-plussers tot zelfs 37% van de jongeren gaat onverzekerd op reis.

De respondenten werd onder meer een aantal praktijkgevallen voorgelegd waaruit blijkt dat verwarring ontstaat over de verschillende dekkingen. Wat precies waar gedekt is, is onduidelijk en dan vooral in combinatie met de zorgverzekering. De dekking op de zorgverzekering wordt sterk overschat, terwijl deze meestal slechts dekking biedt tot tweemaal het Nederlandse tarief. Voorbeeldcases laten zien dat dit in sommige situaties volstrekt onvoldoende is, met serieuze financiële consequenties tot gevolg.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.