Nederlander zuiniger op eurobiljet

0

Nederlanders zijn veel zuiniger met hun eurobiljetten dan de gemiddelde Europeaan. Het nieuwe 5-eurobiljet dat afgelopen donderdag werd ingevoerd gaat in Europa gemiddeld 13 maanden mee. Een Nederlander kan 1,5 tot 2 jaar gebruikmaken van één biljet. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

„Hoe dat precies komt weten we niet”, zegt een woordvoerder van DNB. „Het kan ermee te maken hebben dat wij ons geld netjes in een portemonnee bewaren. Of het briefje wordt door ons minder vaak gebruikt.”

Hoe lang een briefje meegaat verschilt per land. Ook bepaalt de waarde van het biljet de levensduur. Briefjes van 5 euro gaan vaker van de hand dan biljetten van 50 euro en slijten dus sneller.

De nieuwe eurobiljetten hebben een speciaal laagje waardoor ze langer meegaan. Het oude 5-eurobiljet ging gemiddeld 7 maanden mee, het nieuwe 13 maanden. Nederlanders deden al 12 maanden met het oude biljet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.