Nederlander wil inkomensafhankelijke zorgpremie

0

62 procent van de Nederlanders wil de premie van de zorgverzekering inkomensafhankelijk maken zodat het eigen risico omlaag kan. Verder is 70 procent tegen een verhoging van het eigen risico, en willen ze niet dat het huisartsenbezoek onder het eigen risico gaat vallen. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders.

‘Opvallend is dat vooral 55-plussers positief staan (74 procent) tegenover het verlagen van het eigen risico en het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie. Bij de jongere bevolking (44 jaar en jonger) is het percentage aanzienlijk lager (52 procent),’ aldus Erik Hordijk, directeur van de vergelijkingssite.

Het eigen risico gaat vanaf 1 januari 2013 omhoog van 220 euro naar 350 euro. Dat heeft het kabinet besloten in het Lenteakkoord. De zorg in Nederland wordt steeds duurder. Uit berekeningen blijkt dat op dit moment een gezin 11.000 euro per jaar aan zorgkosten betaalt. Het ministerie van Volksgezondheid voorspelt dat dit kan oplopen naar de helft van het inkomen in 2040.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.