Nederlander goedkoper uit met autopolis dan Belg

0

Uit een gezamenlijk onderzoek van vergelijkingssites Premie.nl en Mefirst.be blijkt dat de Nederlander gemiddeld 9% minder betaalt voor zijn autoverzekering dan de Belg. De goedkoopste autoverzekering in Nederland is 50% goedkoper dan de goedkoopste autoverzekering in België.

Zo betaalt een 37-jarige vrouw uit Brussel, in het meest voordelige geval, 1.116,00 euro per jaar voor haar allrisk autoverzekering. Als deze vrouw in Amsterdam zou wonen, betaalt zij jaarlijks voor haar allrisk verzekering 390,36 euro en is daarmee 65% goedkoper uit.

Het is niet zo dat de premie in Nederland altijd lager is dan in België. Zo kost het een 45-jarige man uit Roeselare in het duurste geval 680,00 euro per jaar voor zijn WA + Beperkt Casco autoverzekering. Zou diezelfde man in Breda wonen, dan kost zijn WA + Beperkt Casco verzekering in het duurste geval 2.195,55 euro per jaar. Dit betekent dat de duurste verzekering in Nederland 70% duurder is dan de duurste verzekering in België.

Meer dan de helft van de Belgische autobezitters maakt gebruik van een tussenpersoon bij het afsluiten van een autoverzekering en 27% van de autobezitters is ook niet van plan daar snel weg te gaan. Daarnaast zijn er relatief weinig aanbieders van autoverzekeringen in vergelijking met Nederland.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.