Nederland op plaats 11 meest aantrekkelijke landen om te pensioneren

0

Nederland staat op de 11e plaats van de meest aantrekkelijke landen om te pensioneren. Dat blijkt uit de Natixis Investment Managers Global Retirement Index (GRI) van 2019.

Deze index is vandaag gepubliceerd en beoordeelt 44 landen op de factoren die bijdragen aan de pensioenzekerheid, en biedt een algemene rangorde en percentagescore als een indicator voor de aantrekkelijkheid van de pensioenomgeving van een land.

“Het voldoen aan de behoeften van de gepensioneerden van vandaag met behoud van pensioenzekerheid voor toekomstige generaties blijft een van de grootste uitdagingen voor economieën over de hele wereld,” stelt Jean Raby, CEO van Natixis Investment Managers. “We hebben de Natixis Global Retirement Index gecreëerd om bij te dragen aan de dialoog over welke stappen moeten worden ondernomen om de pensioenzekerheid wereldwijd te waarborgen.”

Ondanks dat Nederland in de algemene index een plaats zakte, verbeterde het de score in de subindex van Materiële Welvaart (de hoeveelheid goederen en diensten die voor een persoon beschikbaar is). De kleine daling van een plaats in de algemene ranglijst is te wijten aan zwakkere
scores in de sub-index Gezondheid (7e), Kwaliteit van leven (12e) en Financiën (33e).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.