Nederland heeft grootste pensioenkloof tussen mannen en vrouwen van Europa

0

Uit nieuw wereldwijd onderzoek van Willis Towers Watson (WTW) blijkt dat er een opzienbarend verschil is tussen de vermogensopbouw van mannen en vrouwen op het moment van pensionering, overal ter wereld. Volgens de onderzoekers blijkt dat vrouwen naar verwachting gemiddeld slechts 74% van het door mannen opgebouwde vermogen hebben bereikt wanneer zij met pensioen gaan. Opvallend is dat Nederland het slechtste scoort in Europa.

Het verschil in alle landen die in de analyse zijn meegenomen, varieert daarbij van 60% in het slechtste geval tot 90% in het beste, is te lezen in het WTW Global Gender Wealth Equity rapport. In Europa is de gemiddelde vermogenskloof tussen mannen en vrouwen het kleinst van alle regio’s in de wereld: vrouwen zullen bij hun pensionering naar verwachting iets meer dan driekwart (77%) van het vermogen van mannen hebben opgebouwd. Nederland heeft met 70% de grootste vermogenskloof tussen mannen en vrouwen van Europa, 4% onder het wereldwijde gemiddelde en 7% onder het Europese gemiddelde.

Schokkend

Angel Hoover, hoofd Benelux, WTW, zegt: “Dit is een schokkend resultaat en een teken hoeveel meer er moet worden gedaan. Deze ongelijkheid wordt veroorzaakt door vele factoren, waaronder de loonkloof tussen mannen en vrouwen, uitgestelde carrières vanwege mantelzorg en verschillen in financiële kennis. Onze samenleving voert een welkom debat over de vermogensgelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar de discussie moet ook gaan over het vermogen van vrouwen tijdens hun loopbaan en bij hun pensionering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.