Nazorgdienst voor hypotheekadviseur

0

Contaqt biedt hypotheekadviseurs een tool waarmee ze na het afsluiten van de hypotheek de klant op de hoogte kunnen houden van relevant nieuws. “Wij leveren niet alleen deze informatie, maar brengen het ook bij de klant”, aldus eigenaar Mischa Diender.  De eerste kantoren hebben zich inmiddels aangesloten.

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) eist dat er nazorg wordt geleverd na het afsluiten van een financieel product. Hiermee wordt bedoeld dat de klant op de hoogte wordt gehouden van bijvoorbeeld relevante wijzigingen in productvoorwaarden of wetswijzigingen. Uit eigen onderzoek van Contaqt blijkt dat de meeste hypotheekkantoren echter geen plan klaar hebben liggen om hieraan te voldoen. “Onze dienst regelt dit. Wij zorgen voor een continue informatievoorziening aan bestaande klanten. Hiermee is er al een belangrijke stap gezet in het kader van de nazorg.” geeft Mischa Diender aan. “Binnenkort is het ook voor geldverstrekkers en maatschappijen mogelijk productnieuws klaar te zetten in ons systeem. De hypotheekadviseur kan dan -na goedkeuring- met een druk op de knop deze berichten tussen het dagelijkse nieuws voegen. Hiermee bieden wij een totale informatievoorziening aan.”

Tussen inventarisatie en aktepassering vindt intensief contact met de klant plaats. Gek genoeg hoort de klant na het afsluiten van een hypotheek vaak nagenoeg niets meer van de adviseur, aldus Contaqt. Hierdoor voelen klanten zich niet langer verbonden met het bedrijf waardoor de kans aanwezig is dat toekomstaankopen bij de concurrent gedaan zullen worden. Doordat bedrijven regelmatig iets van zich later horen creëren ze een betere klantenbinding.

Contaqt verspreidt het nieuws via een aantal platforms. Allereerst wordt het op de website van de hypotheekadviseur geplaatst. Zodra dit is gedaan, krijgen klanten hiervan een update via Twitter.  Om er zeker van te zijn dat alle informatie de klanten bereikt wordt er aan het eind van de maand een kant-en-klare nieuwsbrief verzonden. Hierin staan alle nieuwsitems van de afgelopen maand. De nieuwsbrief wordt via e-mail, Twitter, Facebook en LinkedIn verzonden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.