Nauwere samenwerking AGCS en Praedicat

0

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriële verzekeringstak van Allianz, breidt de samenwerking met Praedicat, een InsurTech-analysebedrijf uit Los Angeles, verder uit.

Hartmut Mai, Chief Underwriting Officer van AGCS: “Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta, de softwareoplossing van Praedicat die wetenschappelijke risicoanalyses levert aan industriële bedrijven. Om de risico’s voor productveiligheid te minimaliseren biedt ChemMeta diensten aan chemische producenten en bedrijven die chemische producten gebruiken. Gebaseerd op de nieuwste peer-reviewed wetenschappelijke literatuur en risicoanalyses biedt ChemMeta bedrijven op maat gemaakte informatie over duizenden chemicaliën en materialen. Zo kan de klant gefundeerde beslissingen nemen over productbeheer, R&D, risicomanagement, milieu, gezondheid en veiligheid alsmede regelgeving.”

Gezondheid

“Door naast ons productaansprakelijkheidsverzekeringen toegang te geven tot ChemMeta, helpen we onze klanten de veiligheid van hun producten en productieprocessen te maximaliseren door de juiste balans te vinden tussen innovatie en risico”, zegt Mai. “Degenen die ervoor kiezen om ChemMeta te gebruiken zullen beter begrijpen welke stoffen een grotere kans hebben om een negatieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van de mens of stoffen die in de toekomst onderhevig kunnen zijn aan veranderende regelgeving. Dit is een goed voorbeeld van het verrijken van ons productaanbod met strategische diensten rondom risicomanagement die potentiële schades kunnen voorkomen of beperken.”

Abonnement

Verzekeringsnemers met een aansprakelijkheidsverzekering bij AGCS kunnen gedurende een bepaalde periode toegang krijgen tot ChemMeta. Na deze periode kunnen ze kiezen voor abonnement op de analyse.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.