Nationalisatie of splitsing SNS Reaal?

0

De Nederlandse staat zou bezig zijn met een reddingsplan voor SNS Reaal, zo meldt De Telegraaf. Een nationalisatie wordt niet uitgesloten. Aan de redactie van deze nieuwsbrief is vandaag gemeld dat men kijkt of de vastgoedtak Property Finance kan worden losgesneden van het concern. Verder zou er veel belangstelling zijn van private equitypartijen.

De onderhandelaars willen voorkomen dat het ‘vrij schieten’ wordt op SNS Reaal. Een nationalisatie zou de Nederlandse staat veel geld kosten, al wordt deze optie zeker niet uitgesloten. SNS Reaal heeft zelf laten weten dat “op dit moment verschillende strategische opties worden onderzocht voor versterking en vereenvoudiging van het kapitaal en een strategische herstructurering van het bedrijf. In dit stadium worden alle (combinaties van) mogelijkheden nog bekeken en is er over geen van de verschillende mogelijkheden een beslissing genomen.”

Vorige week ketste het plan om SNS Reaal te laten ‘helpen’ door ABN Amro en ING af op het ‘njet’ van de Europese Commissie. De beide banken hebben zelf ook staatssteun ontvangen en moesten dus aan de kant blijven staan. Vanaf die tijd zou De Nederlandsche Bank met het Ministerie van Financiën en de Europese Commissie in gesprek zijn over andere mogelijkheden om de bankverzekeraar overeind te houden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.