Nationale Waarborg wil 80.000 euro ophalen voor Stichting ALS Nederland

0

In 2015 werd Tim van den Berg, collega van Nationale Waarborg, getroffen door ALS waaraan hij inmiddels is overleden. Sindsdien zet Nationale Waarborg zich in om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland die wetenschappelijk onderzoek faciliteert ten behoeve van behandeling en oplossing voor ALS. Dit jaar doet Nationale Waarborg dit niet alleen met Tim als boegbeeld, maar is Monique van den Hoorn van Zeevat Hypotheken mede het gezicht van alle acties. Monique kreeg in 2021 de diagnose PLS, een variant van ALS.

ALS is een ongeneeslijke ziekte waaraan patiënten na diagnose gemiddeld binnen 3-5 jaar overlijden. Door intensief wetenschappelijk onderzoek kan een oplossing gevonden worden. Dit onderzoek kost geld dat niet door de overheid of de farmaceutische industrie beschikbaar komt. Daarom roept Nationale Waarborg andermaal de financiële branche op empathie te tonen, mee te sporten en/of financieel te ondersteunen, zodat een oplossing voor Monique van den Hoorn en alle andere (toekomstige) patiënten in zicht komt. Nationale Waarborg trapt op 9 februari 2022 af met de acties ‘Op naar de Top’ en ‘We duiken er weer in’ met als doel om 80.000 euro bij elkaar te krijgen.

Sport mee ALS de wereld uit

Dit jaar gaat Nationale Waarborg fietsen, wandelen en zwemmen en hoopt veel branchegenoten en zakenrelaties te kunnen verwelkomen in het team. Over vier maanden start de actie Op naar de Top met de beklimming van de Mont Ventoux tijdens de Tour du ALS op 9 juni 2022. Daarnaast vindt op 27 augustus 2022 voor de tweede keer het evenement We duiken er weer in plaats bij de Loosdrechtse plassen, waar deelnemers over een parcours van twee kilometer zo veel mogelijk geld bij elkaar zwemmen als voorgerecht van de grote Amsterdam City Swim die een dag later in Amsterdam plaatsvindt. Een team van medewerkers van Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken doet met beide acties mee, maar hoopt via oproepen in de financiële pers veel branchegenoten bereid te vinden om op sportief of financieel gebied mee te helpen.

Inschrijven

Branchegenoten kunnen zich aanmelden als teamgenoot tijdens de Tour du ALS op 9 juni via Op naar de top. Daarnaast worden teamleden gevraagd voor de actie We duiken er weer in op 27 augustus a.s. Meer informatie over deelname of sponsoring van een van deze evenementen kan via marketing@nationalewaarborg.nl of telefonisch via 030-2205546.

Ongeneeslijk

ALS is een ongeneeslijke, dodelijke ziekte die jaarlijks, in Nederland, aan 500 mensen het leven kost. In Nederland is de populatie 1.500 patiënten groot. Wereldwijd zijn er 400.000 ALS-patiënten. Omdat ALS een relatief kleine ziekte is, wordt er vanuit de farmaceutische industrie en de overheid niet geïnvesteerd in onderzoek, waardoor behandeling of een medicijn niet binnen bereik komt zonder inzamelingsacties door particulieren en zakelijke dienstverlening.

Stichting ALS Nederland

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak/behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. Stichting ALS Nederland zet zich actief in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten. Met campagnes stimuleert de stichting een grotere bekendheid van de ziekte ALS bij de Nederlandse bevolking en vraagt ze het publiek om steun. Stichting ALS Nederland is onder andere bekend van de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, Amsterdam City Swim, Ice Bucket Challenge, Sunrise Walk en Tour du ALS.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.