Nationale hypotheekschuld passeert 800 miljard

0

De hypotheekschuld is in Q2 2022 met 10,6 miljard euro gegroeid naar 804,3 miljard euro. Doordat de economie harder groeide dan de woninghypotheekschuld, nam de hypotheekschuld als percentage van het bbp af; van 90,2% in Q1 2022 naar 89,4% in Q2 2022.

Dit percentage is het laagste niveau na het eerste kwartaal van 2004, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de financiën van huishoudens.

Het inkomen van zowel werknemers als zelfstandigen lag in Q2 2022 hoger dan in het tweede kwartaal van 2021. De totale beloning van werknemers groeide met 6,5%. Het aantal banen was 4,4% hoger en het aantal gewerkte uren groeide met 4,3%. Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens was in het tweede kwartaal van dit jaar 1,0% hoger dan een jaar eerder. De toename is volgens het CBS vooral toe te schrijven aan een stijging van de beloning van werknemers, door hogere cao-lonen en meer banen. Om tot het reëel beschikbaar inkomen te komen, wordt het netto beschikbaar inkomen gecorrigeerd voor prijsstijgingen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.