Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen

0

Met een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen hoopt het kabinet de kansen van starters op een betaalbare koopwoning te vergroten. Het fonds beschikt bij de start over een budget van 40 miljoen euro. Daarnaast wil het kabinet meer gemeenten bewegen om verkoopoplossingen in te zetten.

Met het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen wil het kabinet meer starters met een inkomen tot twee keer modaal aan een koopwoning helpen. Van gemeenten en ontwikkelaars die gebruik willen maken van de beschikbare middelen, wordt een evenredige bijdrage verwacht.

Naast het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen geeft het kabinet gemeenten met de handreiking ‘verkoopinstrumenten voor gemeenten’ inzicht in de verschillende opties die zij hebben om starters een duwtje in de rug te geven. Voorbeelden van zulke verkoopoplossingen zijn KoopStart (kopen voor een verlaagde verkoopprijs) of Kopen naar Wens (formule die het kopen van een huis voor starters met een laag-/middeninkomen mogelijk kan maken).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.