Nabestaandenpensioen op de schop

0

Pensioenfondsen keren de partner van een overleden werknemer in de toekomst mogelijk vijf jaarsalarissen uit als nabestaandenuitkering. De achterblijvende partner kan hierbij kiezen uit een levenslange uitkering of een uitkering gedurende vijf jaar.

De vakbeweging en werkgevers werken dit plan deze zomer verder in detail uit, bevestigen bronnen aan de Volkskrant, die er vandaag over schrijft. Als onderdeel van de algehele modernisering van het pensioenstelsel heeft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken de vakbeweging en werkgevers gevraagd met een visie op het nabestaandenpensioen te komen. De nu uitgelekte uitkering waaraan wordt gewerkt, moet het huidige en ingewikkelde systeem van het nabestaandenpensioen vervangen.

Maximum aan jaarsalaris

Volgens de vergaderstukken die de krant heeft ingezien wordt de uitkering mogelijk voor een deel afhankelijk gemaakt van het aantal gewerkte jaren. “Een ander punt van overleg is of er een maximum moet worden afgesproken voor een jaarsalaris. Nu is het belastingvrij pensioensparen ook beperkt tot inkomens van 100.000 euro. Dat zou ook voor het nabestaandenpensioen kunnen gelden”, schrijft de Volkskrant.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.