Na stormschade: Achmea Dakpannen Netwerk

0

Na een stevige storm of hagelbui ontvangt Achmea tot wel 10.000 extra schademeldingen. Daarvan is bijna de helft dak gerelateerd. Door een ‘Dakpannen Netwerk’ op te tuigen kan de verzekeraar na extreem weer de piek aan dakschades, zoals afgewaaide dakpannen, sneller herstellen.

Achmea ziet de laatste jaren de risico’s van klimaatverandering toenemen. Met name in de zomer volgt het aantal pieken waarbij onweer, hagel, extreme regen en zware windstoten elkaar steeds sneller op. Achmea-dochter Interpolis berekende vorig jaar dat het aantal stormschades en meldingen van wateroverlast tussen 2017 en 2019 is verdubbeld. In de toekomst kan klimaatverandering volgens Achmea leiden tot een hogere frequentie van dit soort calamiteiten en tot zwaardere onweersbuien met extreme regen, harde windstoten en hagel.

Meerdere netwerken

Bij het nieuwe door Achmea opgezette landelijk Netwerk Dakpannen zijn alle dakdekkers van Dakbehoud Nederland aangesloten. Zij herstellen na een storm alle schades aan daken en dakpannen en ontlasten zo de aannemers en bouwbedrijven uit het Netwerk Bouw en de glaszetters uit het Netwerk Glas. Die hebben op dat moment al hun handen vol aan het herstellen van andere schades aan woningen bijvoorbeeld lekkages, schuttingen, tuinhuisjes en ramen.

Herstelmandaat

De dakdekkers binnen het Netwerk Dakpannen hebben een mandaat gekregen om schades van particuliere klanten en bedrijven die verzekerd zijn bij Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro Achmea direct te herstellen. Bij hoge bedragen moet wel eerst contact worden gezocht met een schade-expert.

Erik Welling van Achmea: “Het vervangen van dakpannen is complexer dan je denkt, want er bestaan veel verschillende pannen en het herstellen moet veilig en volgens wettelijke voorschriften gebeuren. Door het nieuwe netwerk kunnen we dit soort schades veel sneller herstellen voor onze klanten. Hiermee voorkomen we ook gevolgschade, zoals waterschade.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.