Na aanrijding vaak ook letselschade (21%)

0

Het niet verlenen van voorrang is veruit de meest voorkomende oorzaak van autoschade. In meer dan 38% van 4.500 schadegevallen in de afgelopen vijf jaar verleende de tegenpartij geen voorrang, waardoor er schade ontstond. Dat blijkt uit een cijferanalyse van Diks Verzekeringen en 112schade.

Op de tweede plek van meest voorkomende schadetoedracht staat het achterop rijden op de voorganger (in ruim 14% van de gevallen) en op de derde plek het aanrijden van een geparkeerd voertuig (in ruim 12% van de gevallen).

Uit de analyse blijkt verder dat het aantal schademeldingen in 2021 weer bijna gelijk was aan 2019, hoewel we ook vorig jaar een aantal maanden in lockdown doorbrachten. De meeste schademeldingen werden gemeld in de maand juni. Dat moment viel samen met het eindigen van veel coronamaatregelen en de heropening van de samenleving. In 2021 was er in 21% van alle schadegevallen ook sprake van letselschade.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.