MyMoney app toont financiële fitscore

0

Een praktische tool voor serieus geld, dat is de nieuwe app MyMoney volgens initiatiefnemers Theo Gommer en Jan van Harten van &Gommer Pensions Group en internetondernemer JP Venmans. Zij vinden dat serieuze geldzaken al veel te lang onnodig ingewikkeld worden gemaakt.

Met de app MyMoney brengt de gebruiker zijn of haar financiële situatie in beeld door handmatig bedragen in te vullen. AOW, pensioen, spaargeld, beleggingen en woningwaarde worden vervolgns gepresenteerd in één overzicht. Ook de waarde van een eigen bedrijf of een mogelijke erfenis kunnen ingevoerd worden.

Gelijke groep gebruikers

De app geeft op basis van die ingevoerde gegevens een indicatie van hoe de gebruiker er financieel voor staat. Nu en doorgerekend naar de pensioendatum. Gegevens worden automatisch actueel gehouden en vergeleken met de peergroup van de gebruiker. Daarnaast rekent de app ook uit hoeveel de gebruiker nú al waard is. Niet alleen in euro’s maar ook als ‘financiële fitscore’. “Een superleuke gimmick, want serieus hoeft niet saai te zijn”, aldus Theo Gommer, managing partner van &Gommer Pensions Group uit Tilburg.

Premium versie

De basisversie van MyMoney geeft inzicht in de financiële situatie van de gebruiker. In eerste instantie nog indicatief, maar dat is volgens de initiatiefnemers ruim voldoende om te bepalen hoe iemand ervoor staat. De MyMoney app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. De basisfuncties zijn en blijven gratis, maar er wordt ook hard gewerkt aan een betaalde premium versie. Die versie geeft meer inzichten en planningsmogelijkheden, bevat meer informatie en heeft een nog hogere mate van nauwkeurigheid, beloven de initiatiefnemers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.